MENY
Eskilstuna kommun

Yrkeshögskoleutbildningar och ansökan

Hösten 2017 startar fyra stycken yrkeshögskole­utbildningar i Eskilstuna. Information om behörighetsregler, antagningskrav och hur du ansöker hittar du hos respektive utbildnings­anordnare. 

Tekniker tunga maskiner och fordon, 300 yh-poäng (1,5 år)

Som tekniker för tunga maskiner och fordon arbetar du med att underhålla maskiner och fordon inom till exempel bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om utbildningen och ansök hos Yrkesakademinlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Specialist, industriell mättekniker, 230 yh-poäng (ca 1 år)

Som specialist inom industriell mätteknik har du en nyckelroll inom kvalitetssäkring av industriellt tillverkade produkter. Genom att bereda och utföra kontroll av geometriska produktkrav samt analysera resultatet av kontrollen bidrar du som mättekniker med en kärnkompetens för industrin.

Läs mer om utbildningen och ansök hos Kunskapscompanietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Verktygstekniker med blått certifikat, 300 yh-poäng (1,5 år)

Som verktygstekniker ska du kunna använda CAD-system för konstruktion i arbetsprocessen från idé till färdig skiss. Vidare ska verktygsteknikern tillverka verktyg från ritning eller datorfil till färdig produkt. Du kommer att tillverka formverktyg för plast- eller metallprodukter, skärverktyg samt klipp- och bockverktyg. (Blått certifikat innebär avancerad nivå, läs mer om utbildningen via länken nedan).

Läs mer om utbildningen och ansök hos Kunskapscompanietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Medicinsk sekreterare, 400 yh-poäng (2 år)

Den tekniska utvecklingen inom medicinsk informationshantering går framåt mycket snabbt och ställer nya krav på medicinska sekreterare. Utbildningen ger dig kunskaper och kompetenser som krävs för yrkesrollen som medicinsk sekreterare och för att aktivt kunna delta i den förändringsprocess som pågår inom hälso- och sjukvården.

Läs mer om utbildningen och ansök hos Campus Nyköpinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.