MENY
Eskilstuna kommun

Studier på Komvux

Här får du veta mer Komvux

Vuxenutbildningen i Eskilstuna kallas ofta för Komvux och bedriver utbildning i svenskundervisning för invandrare (SFI), utbildning på grundläggande och gymnasial nivå samt särskild utbildning för vuxna (Lärvux).

Se vår film om vuxenutbildningen i Eskilstuna.

Vem får söka till Komvux?

Skollagen och Vuxenförordningen talar om vem som får studera på Komvux och hur vi ska prioritera om många söker och det inte finns plats till alla. Skollagen 20 kapitlet (SFS 2010:800)länk till annan webbplats.

  • Du som är folkbokförd i Eskilstuna kan söka till Komvux tidigast 1 juli det året du fyller 20 år.
  • Är du folkbokförd i en annan kommun och vill söka kurser till Komvux Eskilstuna ska du först prata med Komvux i den kommunen som du är folkbokförd i. Läs mer om hur du gör här.
  • Du som är under 20 år och vill söka till Komvux kan mejla eller ringa oss innan du ansöker, så tar vi reda på om du är behörig eller inte. Telefonnummer och mejladress finns i fliken Öppettider och kontakt
Vem får plats på Komvux?

Enstaka kurser i klassrum och på distans

 

  • Du som saknar fullständig grundskole- eller gymnasieutbildning kan studera så att du får fullständig grundskoleutbildning eller fullständig gymnasieutbildning.

  • Du som behöver grundläggande behörighet eller särskild behörighet till yrkeshögskola eller högskola har enligt en ny lag rätt att studera de kurser som behövs för att få den önskade behörigheten, under förutsättning att du har rätt förkunskaper.

    Övriga sökande har ingen rättighet att gå kurser, men kan bli antagna om ekonomin tillåter. Ta hjälp av en studievägledare på Komvux för att få veta mer om vilka alternativ det finns. Läs mer i fliken Studie- och yrkesvägledning.
Är du ny i Sverige?

Studie- och yrkesvägledning

Behöver du hjälp att planera dina studier och yrkesval kan du boka en tid för vägledningssamtal hos en studievägledare. Du får du bland annat information om kurser och utbildningar, regler, behörighet och betyg. Läs mer om studie- och yrkesvägledning.

Vanliga frågor och svar

Har du många frågor kring studier på Komvux, då kan du få hjälp genom att gå in på Vanliga frågor och svarlänk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Vuxenutbildningen - Komvux och SFI
Postadress

632 20 Eskilstuna

Kontakt

016-710 10 30
Skicka e-post