MENY
Eskilstuna kommun

Ansök till Komvux och SFI

Här får du information om när Komvux startar kurser eller utbildningar och hur du ansöker till Komvux och SFI.

Sök till ställningsbyggare! Planerad start 14 oktober.
På grund av för få sökande kan vi tyvärr inte starta utbildningen i juni som planerat. Vi hoppas däremot få fler sökande till hösten istället.
Är du intresserad av utbildningen så öppnar ansökan onsdag den 7 augusti och stänger onsdag den 4 september. Välkommen med din ansökan!

Ansök till Komvux

Kursstarter 2019

Här hittar du en översikt över Komvux kursstarter 2019

Vilka betyg/dokument måste jag ladda upp?

Kurser som du har läst på Komvux och SFI i Eskilstuna finns redan i vårat datasystem, dessa behöver du inte ladda upp. Däremot behöver du ladda upp betyg du fått från andra skolor. Vanliga dokument vi behöver se för att kunna bedöma din ansökan är:

  • Slutbetyg från grundskolan. Betyget ska vara signerat av rektor eller annan auktoriserad person.
  • Betyg från gymnasiet. Betyget ska vara signerat av rektor eller annan auktoriserad person.
  • Utlåtande från UHR/VHS

    Till våra yrkesutbildningar är det vanligt att vi också behöver:
  • Kopia på B-körkort, fram- och baksida
  • Intyg från Arbetsförmedlingen eller anställningsbevis från arbetsgivare

Individuella studieplaner, terminsbetyg eller skärmdumpar från till exempel antagning.se, godtas inte som giltiga betyg. Dokumentet ska vara signerat av rektor eller annan auktoriserad person.

Hur laddar jag upp dokument på mitt studerandekonto?
Gör något av följande:

  • Skanna in betygen/dokumenten, spara på din dator och ladda sedan upp dem på din sida i Webbansökan under Mina bilagor. Om du inte har en skanner kan du komma till Komvux expedition så skannar vi det till din mejl.
  • Fotografera och spara betyget som pdf eller jpg och ladda upp det på din sida i Webbansökan. Var noga med att bilden blir bra och att all information syns tydligt, annars riskerar du bli obehörig om vi inte kan läsa det.
  • Om du inte kan komma till Komvux expedition och inte har tillgång till skanner kan du posta dina betyg till Komvux Careliigatan 12, 632 20 Eskilstuna. 

Här nedan kan du se en film om hur du ansöker till Komvux.

Vilka kurser finns att söka?

Vill du veta vilka aktuella kurser och utbildningar Komvux erbjuder kan du titta direkt i kurskatalogen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Om du väljer Hela utbudet i kurskatalogen kan du se vilka kurser Komvux kan erbjuda, även om du inte kan ansöka till kursen just då.

Om du planerar att läsa distanskurser och behöver extra stöd och handledning kan du besöka någon av Komvux studiehallar.

Saknar du tillgång till dator eller internet och vill ansöka till Komvux?

Har du behov av stöd för att göra en webbansökan kan du boka tid för att få hjälp. Du ringer till Komvux på telefonnummer 016-710 10 30 eller mejlar till vux@eskilstuna.se.

Anmäl dig till SFI

SFI har kursstarter var 5:e vecka, året om. Beroende på hur lång kö vi har kan det ta olika lång tid innan du kan börja studera.

Riktvärdet per kurs är 20 veckor på kurs A, B och C. Kurs D har ett riktvärde på 15 veckor. Det kan komma att ändras beroende på din språkliga utveckling.

Läs mer om kurser och studievägar på SFI.länk till annan webbplats.

Här kan du läsa mer om studier på SFI.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Vuxenutbildningen - Komvux och SFI
Postadress

632 20 Eskilstuna

Kontakt

016-710 10 30
Skicka e-post