MENY
Eskilstuna kommun

Vägledning åt alla!

Exempelbild

Behöver du hjälp att välja utbildning eller yrke?

Studie- och yrkesvägledare hjälper dig att göra väl underbyggda val. Du kan få information om kurser och utbildningar, regler, behörighet och betyg. Eller så kanske du vill veta vilka olika vägar som finns och hur du kan tänka när du ska välja yrke eller utbildning.

Om du vill boka tid för vägledningssamtal eller har frågor kan du mejla till vux@eskilstuna.se eller ringa 016-710 10 30. Telefonen och mejlen besvaras oftast av en studie- och yrkesvägledare. Telefontiderna hittar du i fliken Öppettider och kontakt.

 

Vanliga frågor och svar
Yrkesutbildning

 

Behöver du repetera matematik? Då vill vi rekommndera webbsidan matteboken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Visste du att du kan läsa in grundskolan och även gymnasiet på Folkhögskolan? Läs mer på Folkhögskolans hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vad är Yrkeshögskolan?öppnas i nytt fönster Utbildningar med mycket praktik och som leder till jobb!

Är du intresserad av att läsa på högskolan i framtiden? Läs mer på antagning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Om du ska söka till högskolan i framtiden är det bra att göra högskoleprovetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Då ökar du dina chanser att komma in på en utbildning.


Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Vuxenutbildningens studie-och yrkesvägledning
Besöksadress

Careliigatan 12

Postadress

632 20 Eskilstuna