MENY
Eskilstuna kommun

För dig som studerar på Komvux

Kurslitteratur

Om du studerar på grundläggande nivå kan du låna böcker som du lämnar tillbaka när du är klar med kursen. Om du studerar gymnasiekurser eller på yrkeshögskola får du köpa dina böcker.

Här kan du hitta Kurslitteratur för våren 2018 om du ska studera i klassrum.

Du som läser på distans hittar litteraturlista NTI-skolans kurslitteraturlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Behöver du extra hjälp i din kurs?

Kom till någon av Komvux Studiehallar. 

Läser du matematik?

Förutom Studiehallen för matematik kan vi rekommendera webbsidan Matteboken.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där finns massor med information och hjälpmedel som gör det enklare att studera matematik.

Letar du efter billig kurslitteratur?

Prova att söka på Blocketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan även köpa kurslitteratur digitalt som du laddar ned under en begränsad tid på Digiboklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Bibliotek

Komvux och SFIs skolbiblioteket

Läs mer om hur du kan få hjälp av skolbiblioteket med litteratur och läromedel (böcker).

Du som är antagen kan använda Komvux datorer

Datorer finns i studiehallen. Du som studerar på Komvux får ett speciellt konto så att du kan logga in på Komvux datorer och komma åt Komvux lärplattform som heter Its Learning. Detta konto är inte samma som Webbansökan. Om du har frågor om kontot för att kunna använda Komvux datorer kan du fråga i Komvux expedition på Careliigatan 12. Skolans datorer ska endast användas för skolarbete. 

Nationella prov är obligatoriska

Från den 1 oktober 2013 ska de nationella proven användas som stöd för bedömning och betygssättning inom den kommunala vuxenutbildningen på gymnasial nivå. Nationella prov görs i ämnen svenska och svenska som andraspråk, matematik och engelska.

Läs mer om hur det går till att göra nationella prov.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.