MENY
Eskilstuna kommun

Delta

Delta vänder sig till dig som behöver särskilt stöd i dina Komvuxstudier. Kanske har du ett funktionshinder eller koncentrationssvårigheter som gör att du behöver studera i en mindre grupp eller i ett lugnare tempo.

På Delta kan du studera svenska, engelska och matematik på grundskolenivå och gymnasienivå.  Grupperna är små och vi anpassar lektionerna efter dina behov.

I vår studiehall kan du studera i lugn miljö och få hjälp av vår handledare.  Studiehallens datorer är utrustade med särskilda program som underlättar dina studier. Studiehallen är öppen varje dag mellan klockan 8.00–16.00. 

Alla som studerar på Delta har regelbundet coachande samtal med en av våra specialpedagoger.

Förväntningar på Deltas studerande

Delta har begränsat antal platser och efterfrågan är stor. Därför är det nödvändigt att den som studerar här  uppvisar framsteg och utveckling i studierna.  Det är obligatoriskt att komma på lektionerna och om man är sjuk måste man anmäla det samma dag. Det är också obligatoriskt att delta i de coachande samtalen.

Vill du studera på Delta?

Du som vill studera på Delta kan själv ta kontakt med oss samordnare. Ibland är det någon annan som kontaktar oss, till exempel en studie- och yrkesvägledare, en lärare eller en kurator. En samordnare kontaktar dig då för ett första möte. Om Delta verkar vara rätt plats för dig händer sedan följande:

  • Vi skriver en ansökan och du ställs i kö för en plats.
  • När det finns plats kontaktar vi dig.
  • Du träffar samordnaren igen och gör en studieplan.
  • Du träffar läraren i kursen för en introduktion.
  • Därefter påbörjar du dina studier.

Delta – välkommen att delta!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Aase Ghebaru
Samordnare