MENY
Eskilstuna kommun

Betyg och examinationer på Komvux

Betyg

Efter varje avslutad kurs utom för orienteringskurser sätts ett betyg. Om du inte når upp till kursens lägsta mål får du ett F (inte godkänt). Skolverket har bestämt vilka kunskaper du ska ha för att få ett visst betyg. Din lärare informerar dig om vilka regler som gäller vid betygsättning och hur närvaro, redovisningar, prov och annat påverkar ditt betyg. När du är klar med kursen sätter läraren betyg och om du vill ha ditt betyg måste du beställa betyget från Komvux.

Läs mer här om hur du beställer dina betyg


Om du har sökt till högskolan, Yrkeshögskolan eller annan utbildning

Söker du utbildning så är du själv ansvarig för att bifoga eller skicka in de betyg och dokument som krävs och att de kommer in i tid.

Sedan november 2015 rapporterar vi betyg elektroniskt till högskolans databas. Om du har fått betyg från Komvux Eskilstuna innan november 2015 måste du själv skicka in dina betyg eller ladda upp dem när du söker till högskolan. Kom ihåg att det kan ta upp till två veckor för oss att utfärda betyg och därför är det vikitgt att din kurs slutar i god tid innan sista kompletteringsdatum. Det beror på en adminstrativ process som ditt betyg måste gå igenom av säkerhetsskäl. Om du slutar en kurs mindre än 14 dagar innnan sista kompletteringsdatum kan vi inte garantera att ditt betyg hinner rapporteras till högskolan.  
Kontakta eller läs mer på högskolans Antagninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för information om ansökan, vilka betyg du måste visa upp och vilka viktiga datum som gäller.

Om du söker till Yrkeshögskolan behöver du själv skicka in eller bifoga dina betyg i ansökan till den skola du söker till eftersom det inte finns någon databas för Yrkeshögskolan. Kontakta eller läs mer på  Yrkeshögskolans webbsida länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kom ihåg att det kan ta upp till två veckor för oss att utfärda betyg och därför är det vikitgt att din kurs slutar i god tid innan sista kompletteringsdatum. Det beror på en adminstrativ process som ditt betyg måste gå igenom av säkerhetsskäl. Om du slutar en kurs mindre än 14 dagar innnan sista kompletteringsdatum kan vi inte garantera att du hinner få betyget i tid.

Slutbetyg eller Gymnasieexamen?

Ett Slutbetyg eller en Examen från Komvux ska planeras med en studie- och yrkevägledare och är ett "bevis" att du har uppnått ett visst antal gymnasiepoäng där vissa kurser är obligatoriska. Om du ska söka till högskolan behöver du ett Slutbetyg eller en Examen.

Läs mer om slutbetyg och gymnasieexamen

Examinationer

På Komvux får du visa dina kunskaper på olika sätt. Det kan till exempel vara inlämningsuppgifter, muntliga redovisningar eller prov. 

Regler för examinationer

I broschyren Regler för examinationer finns information om vad som gäller vid prov.

Datum då betyg ska vara uhr:s databas tillhanda

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.