MENY
Eskilstuna kommun

Odlarskolan 1


Entré

Odlarskolan ligger i de södra delarna av Eskilstuna i närheten av Mälarsjukhuset och Odlarskogen. Våra elever har svår intellektuell funktionsnedsättning, i de flesta fall tillsammans med CP, epilepsi och autism och andra flerfunktionshinder som t ex synnedsättning. Vi har elever i åldrarna 6- 20 år som är indelade i fyra klasser. På Odlarskolan 1 arbetar personal från olika yrkeskategorier tillsammans i arbetslag. Här arbetar speciallärare/specialpedagoger, assistenter anställda av särskolan, personliga assistenter anställda av externa intressenter, musiklärare och en ateljista som arbetar med estetiska ämnesområdet i en skaparstudio. Varje vecka har vi idrott med en representant för Sörmlands handikappidrottsförbund.

Svenska gourmetakademin levererar mat till oss.

Vi har en mindre asfalterad skolgård som erbjuder lek i sandlåda, en gunga och bollek. Granne med skolgården har vi Odlarskogen som har en fin promenadslinga anpassad för rullstolar.

Vi är ute när väder och verksamhet tillåter och kan då lätt ta oss upp i skogen eller ner till det vackra Djurgårdsområdet. Möjlighet att promenera till centrum eller till en livsmedelsbutik finns med god planering.

Vi delar lokaler med Odlarskolan 2 som är en särskola för högstadieelever med måttlig intellektuell funktionsnedsättning. I byggnaden finns också en privat skola med elever i alla ålderskategorier.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Odlarskolan 1
Besöksadress

Skogvaktarvägen 4

Jeanette Schjött
Rektor, Tuna skolområde 1