MENY
Eskilstuna kommun

Grön flagg

På odlarskolan 2 finns en miljögrupp bestående av en elev från varje klass samt tre pedagoger. Gruppen träffas en gång i veckan och arbetar med miljöfrågor med målsättningen att få behålla vår grön-flagg-certifiering. Miljöfrågor är så mycket mer än källsortering.

Det vi arbetar med nu är:


  • Vad händer med våra sopor?

Vi har grävt ner en planka i diket vid skolgården. På plankan finns en plastpåse, en pappersförpackning, ett bananskal, en plåtburk, en tidning samt en disktrasa.

Under våren kommer vi att gräva upp plankan för att se vad som hänt med avfallet. Samtidigt kommer vi att delta i Håll Sverige Rents skräpplockardag.


  • Hur ska vi vara mot varandra? Hur är man en bra kompis? Rätt och fel i bemötandet.

Vi jobbar med det i klasserna och har haft en temadag kring detta då vi spelade upp små teaterstycken för varandra. Miljögruppen ska göra ett häfte med utgångspunkt från temadagen.


  • Kroppen mår bra av rörelse.

Detta mål kommer vi att fokusera på under höstterminen 2017. Vi vill ge eleverna rörelseglädje samt insikter i sambandet mellan rörelse och hälsa.

Vi planerar att göra ett häfte med förslag på olika aktiviteter eleverna kan delta i både i skolan och på fritiden. Vi planerar även en tipspromenad om hälsa, idrott och fysiska aktiviteter.

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Odlarskolan 2
Besöksadress

Skogvaktarvägen 4