MENY
Eskilstuna kommun

Flera grundskolor på distansundervisning

Eleverna vid Faktoriet går över till distansundervisning den 18 december. Det är den femte grundskolan som på kort tid ställer om på grund av covid-19.

Liksom övriga samhället har vissa grundskolor märkt av en ökad smittspridning den senaste veckan. Av Eskilstuna kommuns 28 grundskolor har fyra skolor ställt om till distansundervisning den senaste veckan: Årby, Fristadsskolan, Stålforsskolan och Faktoriet. Mesta skola är helt stängd sedan 15 december på grund av smittspridning och frånvaro i personalgruppen. Fritidshemmet är öppet för de vårdnadshavare som behöver det.

Torsdag 17 december stängde Faktoriet för att ställa om till distansundervisning den 18 december.

- Skolorna har drabbats olika av pandemin. Vissa verksamheter har haft ingen eller begränsad smitta bland personal och elever, medan andra haft otur och drabbats hårt. Dock förändras situationen snabbt och vi följer utvecklingen noga, säger Johans Lindeberg, tillförordnad skolchef för kommunala grundskolan.

Samtliga omställningar har gjorts i dialog med Regionens smittskyddsläkare. Elever som har behov av att vara fysiskt på skolan för att kunna färdigställa arbeten innan terminen avslutas eller elever med behov av särskilt stöd på annat sätt erbjuds det.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.