MENY
Eskilstuna kommun

 Ungdomsmottagningen är öppen som vanligt under sommaren

Ungdomsmottagningen har sin verksamhet igång som vanligt under sommaren. Hit kan ungdomar i åldrarna 13-23 vända sig för att komma både på fysiska och digitala möten med frågor om sexuell och psykisk hälsa.

- I Coronatider är det vår bild att många av de vi möter sitter med mycket förväntansoro inför hur framtiden ska bli. Om det här är någonting som man vill ha hjälp att hantera så vill att ungdomar och vårdnadshavare ska veta att vi finns här för att hjälpa till med det, säger Karl George, psykolog på ungdomsmottagningen.

Arbetar på ungdomens uppdrag

Ungdomsmottagningen arbetar på ungdomens uppdrag och ett besök eller en kontakt är frivilligt.

- Hos oss kan man bland annat få prata om könsidentitets- och relationsfrågor, få behandlingar för lindriga till medelsvåra typer av psykisk ohälsa eller hjälp att komma till lämplig vårdgivare för det. Vi som arbetar med det är erfarna psykologer och kuratorer, säger Karl George.

Har man frågor om sexuell hälsa kan man även få prata med barnmorska. Det kan handla om graviditet, hjälp med preventivmedel, att testa sig för någon sexuellt överförbar sjukdom, eller övriga frågor rörande sex och samlevnad.

- Hur snabbt det går att få hjälp kommer att variera men vi finns behjälpliga under hela sommaren.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.