MENY
Eskilstuna kommun

49 miljoner i statsbidrag till förskolan i Eskilstuna

Skolverket har beviljat Eskilstunas kommunala förskola drygt 49 miljoner kronor i statsbidrag för 2020/2021 Pengarna ska användas till att minska barngrupperna.

Varje år har de kommunala förskolorna möjlighet att ansöka om statsbidrag från Skolverket för att minska sina barngrupper. I år gjorde 50 förskolor i Eskilstuna kommun en ansökan varav 34 beviljades bidrag på sammanlagt 49 319 205 kronor.

Välkommet beslut

– Det här är ett välkommet beslut och tillskott, som gynnar dem vi jobbar för; barnen. De förskolenheter som beviljats bidrag kommer nu att påbörja arbetet med att genomföra sin planering utifrån sin ansökan av statsbidrag, säger Tina Persson, skolchef för förskolan.

Skolverkets beslut bygger på ett indexvärde/förskolenhet. Indexet bygger på följande variabler:

  • Andel årsarbetare med förkollärarexamen
  • Andel barn med föräldrar med förgymnasial utbildning som högsta utbildning
  • Andel barn med utländsk bakgrund
  • Genomsnittlig barngruppsstorlek

Fakta barngrupp:
Med barngrupp menas de barn som är inskrivna på en avdelning, det vill säga den grupp som barnet ingår i under större delen av sin dag i förskolan. Gruppens sammansättning ska vara densamma under större delen av dagen och över tid. Det är inte tillåtet att använda bidraget för att skapa mindre barngrupper under en begränsad del av dagen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.