MENY
Eskilstuna kommun

Eskilstuna kommun rekryterar ytterligare fyra förste förskollärare

​Vi tillsammans för barnen. Det är något av ett mantra på Tallåsens förskola, som fick två förste förskollärare förra året. På bilden sitter en av dem, Lotten Eriksson, med sina kollegor bakom sig.

De positiva effekterna av att införa karriärtjänsten förste förskollärare är tydliga. Nu rekryterar förskolan ytterligare fyra.

​- Vi har sett effekten av duktiga pedagoger som kan lyfta sina kollegor och höja kvaliteten på undervisningen. Det spiller naturligtvis ned till barnen som får en ännu bättre förskola, säger Christina Ebbesson, rektor på Tallåsens förskola, som förra året fick två förste förskollärare.

Tydlig positiv utveckling

I augusti förra året fick Tallåsens förskola två förste förskollärare. Det har gjort att utbildningen på förskolan utvecklats tydligt i positiv riktning.

- Pedagogerna som redan fanns på förskolan har fått mer hjälp och stöttning och vi har fått en större genomslagskraft i undervisningen. Barnen är mer harmoniska och arbetsmiljön har blivit bättre, säger Christina Ebbesson.

Ett led i att stärka likvärdigheten

Nu rekryteras fyra nya förste förskollärare till Årbygatans och Nyforsgatans förskolor. Satsningen är ett led i förskolans utvecklingsarbete för att stärka likvärdigheten och kvaliteten.

- Förskolan spelar en viktig roll för att utjämna de skillnader som finns i barns uppväxtvillkor. Alla barn som vistas på våra förskolor ska ges samma möjligheter till utveckling och lärande, säger Karin Strömbom Landquist, biträdande skolchef för förskolan.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.