MENY
Eskilstuna kommun

Nya Skiftinge förskola snart klar för inflytt

I april beräknas Skiftinge förskola kunna flytta in i sina nya, större och moderna lokaler med plats för alla barn i verksamheten under samma tak. Förskolan utökar med 100 nya platser. Rekrytering av nya medarbetare kommer att påbörjas under våren.

– Skiftinge förskola kommer att ha en central plats i stadsdelen och blir på så sätt en tydlig symbol för att barnen är viktiga i vårt samhälle. Tillsammans med våra medarbetare har vi under året förberett oss för att det ska bli en bra start för alla. De nya lokalerna ger goda förutsättningar att skapa inspirerande mötesplatser med kreativt material som en del i barnens undervisning och livslånga lärande, säger Ann Ärlig, rektor.

Nya, moderna lokaler i tre plan

I slutet av april flyttas befintlig verksamhet in i förskolan som är byggd i tre plan med administration och personalutrymmen på det översta planet. De tidigare, nu rivna, lokalerna mötte efter 45 år inte längre kraven på en modern förskola. De nya lokalerna är anpassade efter nya förhållanden och behov för att ge de bästa förutsättningarna för omsorg, utveckling och lärande.

Arbetar i projekt med barnen

Förskolan kommer att erbjuda en stor, innehållsrik och utmanande utemiljö för alla åldrar.

– På förskolan är pedagogerna engagerade, närvarande och inlyssnande. Tillsammans med barnen arbetar vi i projekt där olika ämnen möts och berikar varandra i det omsorgsfulla lärandet, säger Ulrika Ulvhag, biträdande rektor.

Nya barn välkomnas i augusti.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.