MENY
Eskilstuna kommun

Fortsatt stigande betygspoäng för elever på nationella program

Den genomsnittliga betygspoängen ökar för elever som slutfört ett nationellt program inom den kommunala gymnasieskolan i Eskilstuna. Trenden är stigande och under de senaste fem åren har betygspoängen ökat från 13,8 till 14,3. Det visar statistik från Skolverket.

- Det är glädjande att den ökande trenden håller i sig. År 2015 låg den genomsnittliga betygspoängen på 13,8 och i år hamnade den på 14,3. Motsvarande siffra för riket ligger på 14,4, säger Karin Holmberg Lundin, skolchef för gymnasieskolan.

I år minskar marginellt andelen elever i Eskilstuna som tar gymnasieexamen på de nationella programmen i den kommunala gymnasieskolan från 90 till 89 procent. Den genomsnittliga nivån i riket ligger på 91 procent.

Aktivt arbete för grundläggande högskolebehörighet på yrkesprogrammen

Under flera år har gymnasieskolan aktivt arbetat för att få eleverna på yrkesprogrammen att gå de tilläggskurser som krävs för att de ska få grundläggande högskolebehörighet.

- Därför är det glädjande att nu se att det gett resultat och att andelen av elever med behörighet till högskolan på yrkesprogram ökat från 40 till 47 procent (riket 34 procent), säger Karin Holmberg Lundin, skolchef för gymnasieskolan.

Förbättrade resultat bästa försäkring mot utanförskap

Karin Holmberg Lundin berättar vidare att Teknikprogrammet på Rinmangymnasiet ligger över rikssnittet både när det gäller andelen elever som tar examen, 91 procent (riket 90) och genomsnittlig betygspoäng, 14,8 (riket 14,4). Detsamma gäller bland annat yrkesprogrammen Fordon- och transport på Rekarne och Hotell- och turism på S:t Eskils gymnasium.

- Här har vi väldigt fina resultat och med förbättrade resultat ges eleverna den bästa försäkringen mot utanförskap senare i livet.

Ta del av statistiken

Här hittar du statistiken som är publicerad på Skolverkets webbsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.