MENY
Eskilstuna kommun

900 Eskilstunalärare lyssnar på Sveriges meste pedagogikförfattare

Exempelbild

Bild: Peter Ledin, utvecklingscoach för grundskolan.

Höstlovsveckan är full av aktiviteter, även för lärarna. Höjdpunkten för många kan vara pedagogikförfattaren John Steinberg. På måndag föreläser han för 900 lärare i Eskilstuna kommuns grundskolor om ledarskap i klassrummet.

- Vi har glädjen att kunna erbjuda grundskolans lärare och personal ett riktigt bra utbud av kompetensutvecklingsinsatser. De får ta del av föreläsningar och workshops inom lärarens ledarskap, bedömningsstöd och kartläggningsmaterial och om mobbning, gängbildningar, kränkningar och utanförskap. Läsambassadör Ann-Marie Körling kommer också och inspirerar kring läsning, säger Peter Ledin, utvecklingscoach för grundskolan.

En gigant inom skolvärlden

Han ser själv fram emot John Steinbergs föreläsning på Elite hotell. John Steinberg, författare till 52 böcker och fil dr i pedagogik, är en gigant inom skolvärlden. På måndag föreläser han om ledarskapets vetenskap och artisteri och presenterar sitt koncept för tydligare ledarskap i barn- och ungdomsgrupper.

- John sammanfattar vilka utmaningar som finns i en relationsstyrd verksamhet och ger konkreta exempel på pedagoger som klarar uppdraget väl i en alltmer komplex verklighet. Han ger många exempel på så kallat icke-verbalt ledarskap; hur pedagogens kroppsspråk påverkar följsamhetlärarens ledarskap, säger Peter Ledin.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.