MENY
Eskilstuna kommun

Nu rekryterar vi till nya Munktellstadens förskola

En helt ny förskola öppnar i centrala Eskilstuna i februari; Munktellstadens förskola. Den här veckan kan vårdnadshavare börja söka plats på den nya förskolan. Samtidigt börjar rekryteringen av förskollärare och barnskötare.

​- Det känns mycket bra och spännande att få möjlighet att starta en ny central förskola med alla dess möjligheter, där närmiljön ger goda tillfällen att samspela och utforska omvärlden. Vår organisation utgår från mindre och konstanta barngrupper istället för traditionella avdelningar, säger Leif Edeborg, rektor för Munktellstadens förskola.

Stort intresse för att jobba på förskolan

Just nu pågår rekryteringen och vårdnadshavare har möjlighet att från den 10 oktober att ställa sitt barn i kö.
- Det är ett stort intresse för att arbeta på förskolan med många ansökningar från både förskollärare och barnskötare, säger Leif Edeborg. Efter nyår öppnar den nya förskolan med plats för omkring 120 barn. Invigningen är planerad till den 7 februari och inskolningarna startar veckan därpå.

Fokus på det normkritiska uppdraget

Munktellstadens förskola kommer att ha fokus på ett medforskande tematiskt arbetssätt utifrån det demokratiska och normkritiska uppdraget i utbildningen.
Förskolan ligger i markplan, med vård- och omsorgsverksamhet ovanför. Verksamheterna får ett gemensamt tillagningskök , vilket möjliggör ett visst utbyte och samarbete.
- Förskolans uppdrag har förändrats över tid. Från den 1 juli 2019 gäller en ny reviderad läroplan. Med nya, moderna lokaler har vi goda förutsättningar att möta kravet på den omsorg och utbildning som barnet har rätt till. Här finns bra möjligheter till lek, skapande, språklig utveckling, lärande, samarbete och glädje. Planlösningen gör att barnens olika behov av mindre och större sammanhang kan tillgodoses, säger Leif Edeborg.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.