MENY
Eskilstuna kommun

Tre förskolor och en skolrestaurang nominerade till White guide junior

Tre förskolor och en skolrestaurang kan ta hem priser på White guide junior-galan i Malmö på tisdag kväll.

​- Det betyder oerhört mycket för oss och för vår kommun att det syns vilket bra jobb vi gör. Vi vill föra det vidare och visa fler hur vi jobbar så att Eskilstuna kan fortsätta ligga på topp, säger Kristina Enkell, förskolekock på Gredby förskola.

Vana vinnare

Kristina Enkell och kollegan Magnus Engström är tillsammans nominerade i kategorin Årets förskolekök. Tunavallens förskola, som representeras av Emma Lund och Therese Andersson, är nominerad i samma kategori och även i Årets förskolekock, som de tillsammans kammade hem vinsten i förra året. 2017 vann de i klassen Årets förskolekök.

Gastronomisk rektor

Förskolekockarna Jonna Rantanen och Anna Magdic på Alvägens förskola är också nominerade i samma kategorier. Sara Nilsson, rektor på samma förskola, är dessutom nominerad till priset Årets gastronomiska rektor.

- På Alvägens förskola jobbar kockar och pedagoger tillsammans med att utbilda barnen på ett målinriktat och strategiskt tydligt sätt. Det finns en helhet som ger förutsättningar till social hållbarhet och ett sunt förhållningssätt till mat och miljö, säger Anna Magdic.

Skolrestaurang kan få pris

Slagstaskolan kan ta hem priset för Årets skolrestaurang.

- Vi är duktiga på att ha gästen i fokus och kunna erbjuda vällagad mat från grunden. Vi har också ett nära samarbete med pedagogerna, säger Johan Rappu, kökschef. Samtliga nominerade kommer att vara på plats vid prisutdelningen i Malmö på tisdag.

Nomineringarna:

Alvägens förskola:

Årets förskolekök (Jonna Rantanen, Anna Magdic)Årets förskolekock (Jonna Rantanen, Anna Magdic)Årets gastronomiska rektor (Sara Nilsson)

Gredby förskola:

Årets förskolekök (Kristina Enkell, Magnus Engström)

Tunavallens förskola:

Årets förskolekök (Therese Andersson, Emma Lund)Årets förskolekock (Therese Andersson, Emma Lund)

Slagstaskolan:

Årets skolrestaurang

 

Läs mer på whiteguidejunior.com

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.