MENY
Eskilstuna kommun

Stor ökning av flickor till fordon-och transportprogrammet

Antagningen till gymnasievalet är klar. I år är de antagna något fler, men Eskilstunas gymnasier kan erbjuda plats till de allra flesta sökande. Fordon-och transportprogrammet har en kraftig ökning av kvinnliga sökande, från 6 procent förra året till 17 procent i år.

- Det är roligt. Det är en stor brist på lastbilschaufförer. Tyvärr ser jag att betydligt färre har antagits till yrkesprogrammen från 37,9% förra året till nu 27,1%. Det är oroväckande. Alla branscher behöver nya medarbetare och yrkesprogrammen leder till jobb direkt efter studenten, säger Karin Holmberg Lundin, skolchef för gymnasieskolan.

Fortfarande är det samhällsvetenskapsprogrammet som lockar flest sökande och på andra plats, också som förra året, kommer teknik.

- Teknik har stort sökintresse här. Eskilstuna sticker ut där och det är glädjande för vår industri; den behöver tekniker, säger Karin Holmberg Lundin.

Det har varit många sökande och i stort sett alla har fått sitt förstahandsval tillgodosett.

Från och med i dag, den 28 juni, kan alla som sökt till gymnasieskolan gå in på kommunens e- tjänst Dexter för att se sitt antagningsbesked. Där ska eleverna även tacka ja eller nej till sin plats senast den 26 juli. Inga antagningsbesked kommer att skickas hem. Reservantagningen kommer att börja visas från den 2 augusti till den 13 september.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.