MENY
Eskilstuna kommun

Fem Rekarneelever till yrkes-SM på Gotland

Conny Schedin och Martin Andersson

Återigen har elever från Rekarnegymnasiet, den här gången byggprogrammets anläggningsförare årskurs tre, kvalificerat sig för deltagande i yrkes-SM, som avgörs den 17–18 maj på Gotland.

För att kvalificera sig till tävlingen gjorde eleverna ett teoretiskt prov där samtliga anläggningsförare i årskurs tre deltog. Det totala poängresultatet tog skolan vidare, som en bland ett 30-tal skolor. Av dessa gick sedan 15 skolor vidare i tävlingen.

"Betyder väldigt mycket"

- För vår del, som skola, betyder det väldigt mycket att få vara med då man som lärare känner att man fokuserat på rätt saker i utbildningen. Att få vara med två år i rad känns ännu bättre. Dessutom sporrar det elever som går i årskurs två att nå till yrkes-SM, säger Conny Schedin, maskininstruktör som tillsammans med lärarkollegan Mats Andersson följer med till Gotland.

I tävlingen ingår ett antal precisionsövningar med både hjullastare och grävmaskin. Tiden är satt till max 20 minuter per övning. Vid till exempel påkörning eller om man har för bråttom blir det tidstillägg.

"Kul att mäta sina kunskaper"

De fem elever som deltagit i kvalificeringsprovet åker till Gotland. De är Ebbe Björkman, Gustav Ahlenius, Henrik Lantz, Emil Sjöbergoch Martin Andersson. Den senare kommer att representera skolan i sluttävlingen. Martin tycker att det ska bli kul att mäta sina kunskaper mot andra anläggningsförare.

- Det kommer även att bli kul att få göra själva resan eftersom jag aldrig har varit på Gotland tidigare, säger han.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.