MENY
Eskilstuna kommun

 De första förste förskollärarna på plats

Kristhina Sjöberg och Lotten Eriksson är Eskilstuna kommuns två första förste förskollärare. De har fått två av de fyra nyinrättade karriärtjänsterna. Båda kommer att jobba på Tallåsens förskola.

- Jag är glad över att Tallåsen är först ut med att få två förste förskollärare. Jag har stora förväntningar på att kunna utveckla och höja undervisningen på förskolan, säger Christina Ebbesson, förskolechef på Tallåsens och Strigelns förskolor.

Syftet med satsningen är dels att erbjuda attraktiva karriärmöjligheter för legitimerade förskollärare, dels att utveckla undervisningen i förskolan.

Höjer på sikt kvaliteten för hela förskoleverksamheten

Uppdraget innebär att arbeta i barngrupp på 80 procent. Resterande del på 20 procent ska användas till att, med läroplanen som utgångspunkt, utveckla undervisningen på förskolan och på sikt höja kvaliteten för hela förskoleverksamheten.

- Jag är stolt och glad över att vi har fått två förste förskollärare till oss. Vi kommer även längre fram att rekrytera två stycken till. Det här är ett led i att skapa en likvärdig förskola för alla barn, säger Tina Persson, skolchef för förskolan.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.