MENY
Eskilstuna kommun

Språkintroduktionen på S:t Eskils hyllas för UF-arbete

Språkintroduktionen på S:t Eskils gymnasium hyllas för sitt arbete med UF-företagande.

​På tisdagen är det tårtalas i stadshuset för Eskilstunas många framgångsrika unga företagare.
Förra veckan träffade många av dem styrelsen för Ung Företagsamhet, där Prins Daniel ingår, på Munktell Science Park. Företaget Angel Cookies fick då ta emot stipendiet Full potential award av Prins Daniel. Företagsidén är att sälja hembakade kakor med recept från Asien.
Språkintroduktionen på S:t Eskils gymnasium uppmärksammades för sitt arbete med UF-företagande och den personliga utveckling arbetet leder till.

Många fördelar för eleverna

Marie Vestling, som tillsammans med Catharina Sundström jobbar med språkintrodutionens UF-företagande på S:t Eskils gymnasium, ser många fördelar i arbetet.
- Att få arbeta med UF på språkintroduktionen är verkligen en förmån. Man ser eleverna växa på ett personligt plan och UF ger eleverna en bra grund för framtiden. Det är språkutvecklande, stärker deras självkänsla, ger dem kunskaper om företagande och bygger upp deras kontaktnät, säger hon.Nyanlända elever i åldern 19-20 år som studerar på S:t Eskils Språkintroduktion ges möjlighet att gå gymnasiekursen Entreprenörskap och även att driva UF-företag under läsåret.

37 elever driver nio företag

Det är tredje året som eleverna får bekanta sig med entreprenörskap och arbeta med företagande genom UF, berättar Marie Vestling. I år driver 37 elever nio UF-företag.
UF står för ung företagsamhet. Under ett läsår får eleverna starta upp, driva och avveckla ett företag. Eleverna själva jobbar fram en affärsidé som de sedan ska förverkliga.
- I år är det tre företag som har fokus på textilier och arbetar för en hållbar verksamhet. De syr kläder, grytlappar, förkläden med mera av återvunnet textilmaterial, som gardiner och gamla plagg. Andra företagsidéer är läxhjälp på somaliska och arabiska, t-shirttryck, somaliska sambusa (maträtt), dekorerade ljus, armband i läder samt asiatiska kakor, säger Marie Vestling.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.