MENY
Eskilstuna kommun

Lärarförbundet prisar Eskilstunapedagoger

Sara Bylund och Ewa Bidemo Pettersson på Gustavsborgsvägens förskola tog hem Lärarförbudets pedagogpris. Det gjorde också Sofia Blomvist och Cathrin Vinge på S:t Eskils gymnasium.

​Sara Bylund och Ewa Bidemo Pettersson får priset för sitt arbete med barnens språkliga lärande. I motiveringen står att de "låtit så små barn som 1-3 år få möta bokstäver på ett lustfyllt och lekfullt sätt" och att "arbetssättet skapat intresse och gett goda resultat i barnens språkliga lärande. På ett systematiskt och varierat sätt har de skapat goda kunskaper för framtiden och barnens vidare lärande."
- Det är verkligen roligt att bli uppmärksammade och uppskattade för det arbete vi gör. Vi har hittat ett lustfyllt sätt att lära på och vi ser tydligt barnens lärande i det projekt vi arbetat med, säger Sara Bylund.

Sofia Blomqvist och Cathrin Vinge på S:t Eskils gymnasium får priset för deras undervisning där de med hjälp av digital teknik mött elevernas olika behov och förkunskaper. I motiveringen står bland annat: "Eleverna har genom spegling och metareflektion, fått syn på sitt lärande och på sin progression. Arbetssättet har gett goda kunskapsresultat i såväl dans som andra ämnen, vilket resulterat i ett lärande för framtiden."

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.