MENY
Eskilstuna kommun

Fröslundaskolan har ett bibliotek i världsklass

Fröslundaskolan har fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass av fackförbundet DIK.

​- Det här är så roligt! Vi är den enda skolan i Eskilstuna som får den här utmärkelsen. Och jag vill verkligen hylla vår fantastiske skolbibliotekarie Andreas Frid. Han jobbar väldigt mycket med eleverna, även på fritids. De, och även vi i personalen, älskar honom. De vill inte gå hem när de jobbat med honom. Och han servar oss lärare på ett otroligt sätt, säger rektor Jannice Kloibhofer.

Skobibliotekarien central roll

64 skolor i landet får i år utmärkelsen, som DIK delar ut för sjunde året i rad. Till kriterierna hör att skolbiblioteket ska vara en tydlig del av skolans pedagogiska vision, att biblioteket samverkar med skolledning och övrig pedagogisk personal kring elevernas lärande och att det stärker elevernas läs- och kommunikationsförmåga och även deras digitala kompetens.

Firar med alla

Skolbibliotekarien har enligt DIK:s kriterier en avgörande och central roll för ett skolbibliotek i världsklass. Bibliotekarien ska vara en inspiratör för att öka läsfärdigheten, ge eleverna verktyg för källkritik och lära dem navigera i informationsflödet och hantera sin digitala identitet.- Vi kommer att fira nästa fredag med Andreas, elever och personal, säger Jannice Kloibhofer.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.