MENY
Eskilstuna kommun

100 barnskötare erbjuds fast jobb

Förskolan i Eskilstuna erbjuder just nu barnskötare i våra verksamheter möjlighet att få en fast anställning. Totalt berörs cirka 100 barnskötare.

- Det här kommer innebära kontinuitet och stabilitet både för barnen, berörda individer, arbetslagen, säger Tina Persson, skolchef för förskolan.

Kompetensförsörjningen är en av förskolans största utmaningar. Bristen på förskollärare och barnskötare är påtaglig i såväl Eskilstuna som övriga landet, samtidigt som behovet av förskoleplats ökar.

- Vi har stort behov av både förskollärare och barnskötare de närmsta åren eftersom efterfrågan på förskoleplats ökar. De barnskötare som erbjuds anställning nu är redan inne i våra verksamheter och känner både medarbetare och barn, det är en stor fördel, säger Tina Persson, skolchef för Eskilstunas förskola.

Förskolan arbetar brett med att säkra kompetensförsörjningen. Erbjudandet om fast anställning är ett sätt. Ett annat sätt är att låta erfarna barnskötare höja sin kompetens inom förskolans uppdrag, undervisning och lärmiljöer på Mälardalens högskola. Drygt 110 barnskötare har gått utbildningen de senaste två åren.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.