MENY
Eskilstuna kommun

Förskolan och skolan i Kjula öppet som vanligt på onsdag

Förskolan och skolan i Kjula kommer att ha öppet som vanligt imorgon onsdag. Beslutet har fattats efter samråd med polis och kommunens säkerhetschef.

- Chefer och medarbetare på förskolan och skolan har agerat på ett mycket professionellt sätt idag – lugnt och klokt. Deras arbete bidrog till att vi snabbt fick kontakt med vårdnadshavare som kom och hämtade sina barn, säger Hans Ringström skolchef för grundskolan i Eskilstuna.

Det var på förmiddagen under tisdagen som skolcheferna för förskolan och grundskolan fattade beslutet att stänga sina verksamheter i Kjula, efter att medarbetare hittat en lapp med ett riktat hot mot skolan.

Polisen kom till skolan och genomsökte både lokaler och omgivning utan att hitta något mer som förstärkte hotbilden. Under förmiddagen informerades alla vårdnadshavare om hotet och de uppmanades också att hämta sina barn eftersom verksamheterna skulle stänga. Klockan 12.00 kunde förskolechef och rektor meddela att alla barn hade hämtats eller skulle hämtas.

Efter att barnen lämnat verksamheten fortsatte arbetet med att samla och värdera information för huruvida verksamheterna skulle öppna på onsdagen eller inte.

- En förundersundersökning beträffande olaga hot mot grupp har inletts av polismyndigheten på grund av det inträffade. Bedömningen är att verksamheten i förskolan och skolan nu kan fortsätta som vanligt, säger Thomas Bergqvist, kommunpolis.

Information om att förskolan och skolan är öppet som vanligt på onsdag går ut till vårdnadshavare under tisdagskvällen: i v-klass för vårdnadshavare i grundskolan och via telefonsamtal till vårdnadshavare i förskolan som inte har v-klass.


- Vi förstår att såna här situationer väcker oro, men vi kan aldrig ta några risker för säkerheten i våra verksamheter, därför fattade vi beslutet att stänga förskolan och skolan, säger Tina Persson skolchef för förskolan i Eskilstuna.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.