MENY
Eskilstuna kommun

Ny förskola byggs i Skiftinge

Exempelbild

Nu börjar den nya förskolan att byggas i Skiftinge. Förskolechef Ann Ärlig ser fram emot att få skapa inspirerande mötesplatser för undervisning och lärande i de nya lokalerna.

Våren 2020 ska nya Skiftingehus förskola vara klar. Den blir tre våningar hög och rymmer all verksamhet, till skillnad från i dag när verksamheten är uppdelad på tre byggnader.

Vad betyder den nya förskolan för barnen i Skiftinge?
- De nya lokalerna ger goda förutsättningar att skapa inspirerande mötesplatser för barnens undervisning och livslånga lärande. Vi vill att barnen ska få möta så många uttryckssätt som möjligt under sin tid hos oss.

Vad ser du fram emot med de nya lokalerna?
- Jag ser fram emot att vi äntligen blir EN förskola och inte längre är uppdelade i tre byggnader. Det skapar förutsättningar för bättre samarbete och gemenskap för barn, pedagoger och vårdnadshavare. Att kunna erbjuda våra medarbetare att få arbeta i nya ljusa ändamålsenliga lokaler känns inspirerande. Jag hoppas att det även ska locka fler förskollärare och barnskötare till vår förskola.

Vad händer nu?
- Det närmaste året kommer vi på förskolan att diskutera vår verksamhetsidé och hur vi ska arbeta och organisera oss i de nya lokalerna.

Första spadtaget tas tisdagen den 16 oktober. Under tiden nya förskolan byggs har verksamheten flyttat in i tillfälliga lokaler i anslutning till Skiftingehus skola.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.