MENY
Eskilstuna kommun

Ökat interesse för gymnasiernas tekniska program

Antagningen till gymnasievalet är klar och i stort sett är alla platser på de nationella programmen fyllda. Det industritekniska programmet på Rinmangymnasiet har haft en kraftig ökning av antal sökande och fördubblar antalet elever till hösten.

Fortfarande är samhällsvetenskasprogrammet på Rekarnegymnasiet, S:t Eskils gymnasium och Grillska gymnasiet det mest populära programmet med 255 antagna elever. Därefter följer teknikprogrammet på Rinmangymnasiet, Grillska gymnasiet och NTI med närmare 200 elever.

Programmen naturvetenskap, ekonomi och teknikprogrammen är väldigt populära vilket inneburit att alla sökande inte kommit in på sitt förstahandsval.

Andelen antagna till yrkesprogrammen fortsätter öka. I år är 38 procent av de behöriga sökande antagna till ett yrkesprogram, vilket är en ökning med sex procentenheter på två år. (36 procent 2017, 32 procent 2016)

- Ett program som sticker ut är det industritekniska programmet på Rinmangymnasiet. Antalet sökande har ökat med hela 50 procent till hösten, vilket är glädjande för Eskilstuna som tillverkningsstad, säger Karin Holmberg Lundin, skolchef för gymnasieskolan.

Karin Holmberg Lundin berättar vidare att de ungdomar som inte är behöriga har antagits till något av introduktionsprogrammen.

- Där får de fortsätta att läsa de grundskoleämnen de saknar behörighet tillsammans med valda yrkesämnen. Syftet är att de ska bli behöriga eller kunna få en anställning efter utbildningen.

Från och med den 2 juli kan alla som sökt till gymnasieskolan gå in på kommunens e-tjänst för att se sitt antagningsbesked. De som fått reservbesked kan komma att antas i augusti då reservantagningarna görs den 1, 7 och 13 augusti.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.