MENY
Eskilstuna kommun

Valet till högstadiet är avslutat

Resultatet av valet till årskurs 7 är klart. Placeringsbeslut skickas hem med posten till alla familjer i slutet av vecka 9.

Av totalt 908 blivande årskurs 7-elever som går i en kommunal skola har 252 sökt till annan skola än anvisad, vilket motsvarar 28 procent. Förra året sökte 34 procent en annan skola än den anvisade.

De skolor som har flest aktivt sökande från andra upptagningsområden är Djurgårdsskolan, Faktoriet och Gökstensskolan. Dessa skolor kan erbjuda plats för flertalet sökande, dock inte samtliga. Turordningslistor har upprättats enligt Eskilstuna kommuns urvalskriterier för skolvalet för de elever som inte fått sitt förstahandsval, och skolorna tar kontakt med eleverna i turordning vid eventuella framtida lediga platser.

Fristadsskolan som öppnar hösten 2017 intill S:t Eskils gymnasium blev populär i skolvalet. Den kommer att starta med flera klasser i både årskurs 7 och årskurs 8, med elever från sitt eget nyskapade upptagningsområde och med sökande från andra områden.

Markarbeten för bygget av Fristadsskolan har precis påbörjats. Ritningar och mer information om den nya högstadieskolan finns på eskilstuna.se/fristadsskolan

Från och med torsdag den 2 mars kan vårdnadshavare logga in i kommunens e-tjänst och se skolplaceringen. E-tjänsten nås via eskilstuna.se/skolval

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Eskilstuna direkt

En enklare väg till kommunens service och tjänster.

Öppettider

Besök vardagar 8.00-17.00
- dag innan röd dag 8.00–16.00

Telefonin vardagar 7.30-17.00
- dag innan röd dag 7.30–16.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla