MENY
Eskilstuna kommun

Valet till förskoleklass är avslutat

Valet till förskoleklass i Eskilstuna kommun är nu klart. Det var 1 318 barn som skulle välja skola i år, vilket är några fler än i fjol (1 268). Alla blivande sexåringar erbjuds plats på en skola i närheten av hemmet men kan också välja att söka en annan skola.

De flesta får sitt förstahandsval av skola tillgodosett. I år är det Björktorpsskolan, Djurgårdsskolan, Hällby skola, Kjula skola, Lagersbergsskolan, Lundbyskolan och Ärstaskolan som har fler sökande än platser. På dessa skolor har turordningslistor upprättats och utifrån dessa listor fördelas eventuella lediga platser enligt kommunens urvalskriterier för förskoleklassvalet.

Valet till musikklass

Valet till musikklass årskurs 4 på Djurgårdsskolan har samtidigt avslutats. I år var det 35 elever som sökte till musikklassen, och 30 av dessa antogs.

Val till annan skola än den som erbjuds

Av alla barn som ska börja förskoleklass till hösten var det 18 procent som sökte en annan skola än den anvisade, vilket kan innebära en annan kommunal skola eller en friskola. Förra året var det 21 procent som sökte en annan skola än den anvisade.

Se ditt barns placering i e-tjänsten eller vänta på brev

Från och med onsdagen den 15 februari kan målsmän logga in i kommunens e-tjänst och se sitt barns skolplacering. E-tjänsten nås via eskilstuna.se/skolval Placeringsbeslutet skickas också med posten hem till alla familjer i slutet av vecka 7.

Friskolorna hanterar sina egna skolvalsantagningar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Eskilstuna direkt

En enklare väg till kommunens service och tjänster.

Öppettider

Öppet vardagar 7.30-17.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Östra Torget, Brogatan 13, Torshälla