MENY
Eskilstuna kommun

Zooskolan

Bokningsbara program och kurser året om

Eco Friends - Lärande för hållbar utveckling
Eco Friendslänk till annan webbplats vänder sig till åk 2, åk 4 och åk 6 med olika teman för att eleverna ska få en kontinuitet i sitt hållbara lärande och få en vederbörlig koppling till läroplanen. Undervisningen bygger på lärande för hållbar utveckling och syftar till att inspirera eleverna till att vara aktiva, delaktiga och medvetna samhällsmedborgare samt utveckla elevernas förmågor att själva ta ansvar för sitt handlande samt förstärka de värderingar som går hand i hand med ett hållbart leverne.

All undervisning utgår från Parken Zoo och Eskilstuna Energi och miljös anläggningar Lilla Nyby, Ekeby och Kraftvärmeverket. Undervisning under studiebesök och guidade turer leds av zoo-pedagogerna och personal från EEM. Besöken på Parken Zoo och Eskilstuna Energi och Miljös anläggningar ska ge en känsla av glädje. Målet är att beröra i hjärtat, engagera och fascinera genom en interaktiv och upplevelsebaserad form av pedagogik.
Klicka härlänk till annan webbplats för att boka en spännande dag med Eco Friends.

Parken Zoos egen Zooskola med utbildade biologer och miljövetare erbjuder professionell utbildning för alla åldrar och skräddarsyr gärna dagen efter era önskemål.

Vi har program som sträcker sig från förskola upp till högskolenivå. Exempel på program är hotade djur, biologisk mångfald, hållbar utveckling, etologi, biotopanpassning och evolution, miljöberikning och hägndesign, reptiler etc.

En dag hos oss är alltid lärorik och spännande. Vi strävar efter att använda hela djurparken som klassrum för ett aktivt och lekfullt lärande.
Klicka härlänk till annan webbplats för att komma till bokningsbara program.

På Parken Zoo kan du boka Eco Friends och andra spännande program för alla åldrar året runt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.30-16.00


Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 10.00-12.00,
13.00-16.00

Telefontid
Måndag-torsdag 08.00-16.30
Fredag 08.00-16.00

Dag före röd dag och klämdag 08.00-13.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla