MENY
Eskilstuna kommun

Program på kommunlicens

Dator iPad iPhone

Program som finns för alla kommunala skolor. Det är bra för alla lärare och elever att känna till!

Inläsningstjänst

Inläsningstjänst
Alla elever i kommunala skolor i Eskilstuna har tillgång till Inläsningstjänst och därmed intalade ljudfiler till alla läromedel. Från lågstadiet, till gymnasiet och Komvux. Logga in med epostadress på www.inlasningstjanst.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan också läsa mer och titta på manual här.

ClaroRead Plus

ClaroRead Plus
På alla datorer finns talsyntesen som läser upp markerad text och det du skriver själv. I dokument och på Internet. Vid datorns startknapp och sökruta, skriv ClaroRead Plus. Saknas programmet på datorn så kontakta IT så fixar de det. Öppen dator? Klicka på Läs mer. Även för hemmet.

Stava Rex
Stavningskontroll på svenska för Word. Öppna programmet genom att i Word klicka på fliken Oribi. Skall finnas på alla kommunens skolor. Om inte, kontakta IT.

SpellRight

SpellRight 2
Stavningskontroll på engelska för Word. Öppna programmet genom att klicka på fliken Oribi i Word. Finns det inte så kontakta IT.

Studi.se

Studi.se
Ett flerspråkigt digitalt läromedel. Finns på språken svenska, engelska, arabiska, somaliska, tigrinska och dari. Licens gällande från åk 4 till gymnasiet. Alla elever och lärare finns redan inlagda i systemet men kommer någon ny kan lärare lägga till den.

SLI.se

SLI.se
På SLI.se hittar du ett filmutbud med bl.a. Utbildningsradions hela utbud i kombination med kommersiell film.

Starboard

Starboard
På Eskilstuna kommuns grundskolor har det köpts in Hitachi interaktiva projektorer. Med följer programvaran Starboard med en speciell penna som gör en vanlig whiteboard interaktiv.

Lise-Lott Larsson, tidigare utvecklare Eskilstuna kommun, har gjort mycket bra instruktionsfilmer. Starboard videoguider på svenska.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

NE

NE

Nationalencyklopedin erbjuder digitala läromedel för högstadiet samt gymnasiet. Som elev/lärare är du redan gruppinloggad på www.ne.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lexia

Lexia
Ett träningsprogram som vi haft länge på datorerna och den versionen vi har kommer ej att uppdateras. Det gör att med tiden kan det bli svårare att få programmet att fungera. Kontakta IT om det krånglar. Inom kommunen är det i dagsläget inte aktuellt med licens på webbvarianten.

Provia

Provia
Diagnosprogram för Lexia.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Skoldatateket i Eskilstuna
Öppettider

Vi har öppet måndag-fredag kl 8:00-17:00

Epostadress: skoldatateket@eskilstuna.se

Besöksadress

Besöksadress: Smedjegatan 34

Postadress

Adress för post: Bruksgatan 17, 631 86 Eskilstuna