MENY
Eskilstuna kommun

Inläsningstjänst på kommunlicens

Alla elever i kommunala skolor i Eskilstuna har tillgång till Inläsningstjänst och intalade ljudfiler till alla läromedel. Från lågstadiet till gymnasiet och Komvux.

Nytt i och med GDPR så måste man som lärare logga in med Säkrare inloggning för att göra vissa saker, tex ge elev talboksrättigheter. Monika Lindblom på Skoldatateket är admin för hela kommunen och kan ordna så att lärare får aila till skoldatateket@eskilstuna.se ditt telefonnummer för inloggning via sms eller personnummer för inloggning med BankID så lägger vi till det i ert konto.

Det inlästa läromedlet används parallellt med boken och ljudet blir ett stöd i läsningen. Det hjälper elever att hänga med i undervisningen även om de inte läser lika snabbt som sina klasskamrater.

Inlästa läromedel ersätter inte behovet av att träna upp läsförmågan, vilket behöver vara en parallell process.

Både lärare och elever kan lägga till böcker. Lärare kan lägga till en bok till en hel klass på en gång. När man söker efter en bok är det bäst att söka på bokens ISBN-nummer för då blir det alltid rätt version.

Man kan också lyssna på boken i sin telefon eller surfplatta. Appen är gratis och finns för iPhone/iPad på App Storelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Android på Google Playlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inloggning: Elevs eller lärares epostadress.

Lathund till ILT finns här!

Är det någon lärare eller elev som ligger på fel skola så kontakta oss via epost. skoldatateket@eskilstuna.se såflyttar vi er till rätt skola.  

Inläsningstjänst

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Skoldatateket i Eskilstuna
Öppettider

Vi har öppet måndag-fredag kl 8:00-17:00

Epostadress: skoldatateket@eskilstuna.se

Besöksadress

Besöksadress: Smedjegatan 34

Postadress

Adress för post: Bruksgatan 17, 631 86 Eskilstuna