MENY
Eskilstuna kommun

Jobbcirkus – en utställning om valet till gymnasiet

Jobbcrikus illustration

Det här är Jobbcirkus

Jobbcirkus är ett verktyg för att vägleda unga och unga vuxna. Målet är att varje besökare ska få en fördjupad kunskap inför kommande val till gymnasiet och vidare till arbetslivet. Utställningens syfte är att individen ska bli medveten om sina styrkor och goda egenskaper och hur dessa har ett samband till yrkesmöjligheter och arbetsmarknaden som råder. Idag råder en obalans mellan vilka utbildningar de unga väljer och arbetsmarknadens behov av arbetskraft både lokalt, regionalt och nationellt, en så kallad mismatchning.

Vilka riktar sig utställningen till?

Utställningen riktar sig till elever i årskurs 7 och 9 samt språkintroduktionsprogrammet i Eskilstuna. Vi erbjuder även övriga kommuner i Sörmland att komma med sina elever i årskurs 8 och språkintroduktionsprogrammet på gymnasiet för att besöka oss.

Så här bokar du

Studie- och yrkesvägledare i den kommunala grund- och gymnasieskolan besöker och visar Jobbcirkus med sina elevgrupper och bokar tid via SYV-kalendern.

Du som arbetar på någon av friskolorna i Eskilstuna kommun har möjlighet att boka en pedagog som visar utställningen för elever från din skola (max 30 elever per visningstillfälle). Här hittar du bokningskalendern www.timecenter.com/jobbcirkus.länk till annan webbplats

Vad kostar det?

Samtliga skolor inom Eskilstuna kommun besöker utställnigen utan kostnad. Övriga kommuner i Sörmland och närliggande kommuner i regionen kan boka visning av utställningen av en pedagog mot en kostnad.

Läs mer om Jobbcirkus

För mer information

Hör av dig till ansvarig pedagog Carina Gillisson på mobil
072-977 78 12.

Utställningen är baserad på Arbetets museums utställning Jobbcirkus.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Jobbcirkus

En utställning om valet till gymnasiet

Besöksadress

Faktorigatan 4B (samma byggnad som Eskilstuna stadsmuseeum)

Carina Gillisson
Studie- och yrkesvägledare