MENY
Eskilstuna kommun

Jobbcirkus – en utställning om valet till gymnasiet

Jobbcrikus illustration

Det här är Jobbcirkus

Jobbcirkus är ett verktyg för att vägleda unga och unga vuxna. Målet är att varje besökare ska få en fördjupad kunskap inför kommande val till gymnasiet och vidare till arbetslivet. Utställningens syfte är att individen ska bli medveten om sina styrkor och goda egenskaper och hur dessa har ett samband till yrkesmöjligheter och arbetsmarknaden som råder. Idag råder en obalans mellan vilka utbildningar de unga väljer och arbetsmarknadens behov av arbetskraft både lokalt, regionalt och nationellt, en så kallad missmatch.

Vilka riktar sig utställningen till?

Utställningen riktar sig till elever i årskurs 5, 7 och 9, språkintroduktionsprogrammet och vuxenutbildningen i Eskilstuna.

Vi erbjuder även övriga kommuner i Sörmland att komma på visning med sina elever i årskurs 8 och språkintroduktionsprogrammet att besöka oss.

Så här bokar du

Studie- och yrkesvägledare från grund- och gymnasieskolan besöker och visar Jobbcirkus med sina elevgrupper och bokar tid via SYV-kalendern.

De skolor i Eskilstuna kommun som inte har en studie- eller yrkesvägledare har möjlighet att boka en pedagog som visar utställningen (max 30 elever per visningstillfälle). Skicka e-post till carina.gillisson@eskilstuna.se för att boka visning med pedagog.

Övriga kommuner i Sörmland och närliggande kommuner i regionen bokar visning av utställningen av en pedagog. För mer information och bokning hör av dig till ansvarig pedagog Carina Gillisson på e-post: carina.gillisson@eskilstuna.se

Vad kostar det?

Samtliga skolor inom Eskilstuna kommun besöker utställningen utan kostnad.

Utställningen är baserad på Arbetets museums utställning Jobbcirkus.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Jobbcirkus

En utställning om valet till gymnasiet

Besöksadress

Alva Myrdals gata 4B

Carina Gillisson
Studie- och yrkesvägledare