MENY
Eskilstuna kommun

Skapa filmer med eleverna

Att låta eleverna använda sin kreativitet när dom ska redovisa skolarbeten, lära sig nya faktakunskaper eller utveckla sin kreativitet på fritids eller i praktiska och estetiska ämnen behöver varken ta mycket tid eller kräva mycket utrustning. Här är några lektionstips från oss!

De här apparna finns till lärplattor och smarttelefoner och kräver mycket litet förkunskap för att eleverna ska komma igång. Ett bra tips är att visa appen på din projektor innan du låter eleverna testa:

Explain everythinglänk till annan webbplats
Det här är en enkel app, skapad som en interaktiv skrivtavla där du samtidigt spelar in både ljud och skrift på tavlan. Du kan alltså göra en genomgång, prata samtidigt och vips har du en inspelad flipp att dela med dig till eleverna!

ChatterPix Kidlänk till annan webbplatss
I ChatterPix Kids kan du få bilder att prata genom att antingen ta en egen bild med kameran eller en ur bildbiblioteket, dra ett streck i bilden som ska bilda en mun och sedan prata in sin egen röst. Då ser det ut som att bilden pratar. Superenkelt och eleverna tycker det var superkul! Till en flipp kan man som lärare alltså få Napoleon Bonapartes porträtt att berätta om sitt eget liv.

iMovielänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
I appen iMovie kan du redigera dina filmer. Det går bra att blanda foton och filmklipp. Det finns färdiga teman och ljud och om man vill kan man göra en trailer till en film. Den här filmen visar grunderna i iMovie: Kom igång med iMovielänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Puppet palslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Med Puppet Pals gör du enkelt roliga filmer. Använd färdiga bakgrunder och karaktärer eller använd dina egna foton som du har i bildrullen. Den här filmen visar grunderna i Puppet Pals: Kom igång med PPlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det här är två elevfilmer där elever i åk 4 använt sig av iMovie, Tellagami och ChatterPix:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Eskilstuna direkt

Eskilstuna kommuns kontaktcenter

Öppettider

Besökstid Eskilstuna
Måndag-fredag 07.30-16.00


Besökstid Torshälla
Måndag-fredag 10.00-12.00,
13.00-16.00

Telefontid
Måndag-fredag 08.00-16.00

Dag före röd dag och klämdag 08.00-13.00

Besöksadress

Värjan, Alva Myrdals gata 5, Eskilstuna
Kvarnen, Storgatan 26, Torshälla