MENY
Eskilstuna kommun

Elina tog studenten från hotell- och turismprogrammet 2019

Elina Scharin tog studenten från Hotell- och turismprogrammet 2019.

Vad har du gjort efter studenten?

Redan innan jag tog studenten fick jag inskolning ombord på Silja Symphony, en kryssningsfärja som åker mellan Stockholm och Helsingfors. Efter studenten började jag jobba ordentligt och fick då prova att jobba på olika avdelningar; restaurang, bar, butik och tax free. Det är med säkerhet det roligaste jag gjort och jag kommer återvända dit så fort pandemin tillåter det! 

Vad gör du nu?

Nu jobbar jag inom hemtjänsten, ett otroligt lärorikt och meningsfullt jobb som jag tycker alla borde testa på. Jag trodde aldrig jag skulle jobba inom vården, men jag är glad att jag har fått möjligheten. 

Vad har studierna på hotell- och turismprogrammet gett dig?

Det har gett mig en otroligt lyxig utbildning! Jag har lärt mig så mycket och jag känner att jag kan tillämpa dessa kunskaper i andra yrken också. Utbildningen lärde mig bli självständig och erbjöd många utmaningar, bland annat en reseledarkurs i Österrike.

Vad skulle du vilja säga till elever i årskurs 9 som ska göra sitt gymnasieval?

Välj det program som du känner är rätt för dig nu. Känn efter vad DU är intresserad av. Bara för att du väljer ett visst program nu, betyder det inte att alla andra inriktningar är stängda för framtiden. 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.