MENY
Eskilstuna kommun

Sophia är lärare på ekonomiprogrammet

Sophia Lines har lång erfarenhet som lärare och de senaste 10 åren har hon arbetat på ekonomiprogrammet. Hon undervisar i ämnena svenska, engelska och historia och även vid elevernas gymnasiearbete i årskurs 3.

Hur tycker du det är arbeta som lärare på ekonomiprogrammet?

Jag tycker det är jätteroligt och det jag kanske uppskattar allra mest med mitt jobb är alla fina och oförglömliga relationer jag haft med ungdomar genom åren. Det jag också tänker på som en ynnest är att jag får spendera mina dagar med att prata om saker jag verkligen tycker är viktiga, roliga och intressanta!

Vad kan eleverna göra efter studenten?

På ekonomiprogrammet har de flesta elever som mål att studera på högre nivå. Jag har gamla elever som läst till civilekonom, jurist, mäklare och lärare andra har läst mastersprogram inom marknadsföring, innovation och logistik. Vissa har börjat arbeta efter studenten och andra har öppnat egna företag. Det som slår mig när jag träffar gamla elever är att det finns en väldig bredd i vad de arbetar med eller studerar även om ekonomi och företagande finns som en kärna hos många av dem.

Hur känner du för att börja arbeta på nya Zetterbergsgymnasiet?

Det ska bli mycket spännande. Jag är övertygad om att Zetterbergsgymnasiet kommer bli en plats där man utvecklas, inspireras och har möjlighet att bli bättre på allt man vill. Jag tycker det ska bli roligt och utmanande och jag känner stort ansvar för att starta ett nytt gymnasium. Jag ser framför mig att vi ska leva upp till vårt namn, en entreprenör som vågade satsa men som ändå tog hand om sitt närområde. Min tanke och förhoppning är att detta kommer bli en snygg, utvecklande och omtänksam studieplats.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.