MENY
Eskilstuna kommun

Utbildningar/program

Gymnasieskolan består av många nationella program - fem högskoleförberedande program och elva yrkesprogram. Dessutom finns ett antal lärlingsutbildningar. 

Eskilstuna idrottsgymnasium på Rekarne

Eskilstunas idrottsgymnasium på Rekarne är till för dig som vill kombinera idrott och studier, oavsett vilken idrottslig nivå du befinner dig på. Du kan välja mellan tre olika alternativ beroende på intresse, ambition och kunskapsnivå.

Om du vill läsa det samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen beteendevetenskap finns även möjlighet att välja idrottsprofil.

Högskoleförberedande program i Eskilstuna
Ekonomiprogrammet, Ekonomiprogrammet på engelska, Estetiska programmet, Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet på engelska, Teknikprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet på engelska. Dessutom finns International Baccalaurate som ges på engelska och som leder till en internationell studentexamen.

Läs mer om högskoleförberedande examen

Yrkesförberedande program i Eskilstuna
Barn- och fritidsprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, El- och energiprogrammet, Fordons- och transportprogrammet, Handels- och administrationsprogrammet, Hantverksprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Industritekniska programmet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet samt Vård- och omsorgsprogrammet.

Läs mer om yrkesexamen

Lärlingsutbildingar
Lärlingsutbildningar finns på följande program: Barn- och fritidsprogrammet, Bygg- och anläggningsprogrammet, Fordons- och transportprogrammet, Handel- och administrationsprogrammet, Hantverksprogrammet, Naturbruksprogrammet samt Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Läs mer om lärlingsutbildning

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.