MENY
Eskilstuna kommun

Biblioteket

 

Välkommen hit

Jag heter Caroline Norrby och är bibliotekarie här på skolan. Av mig kan du få hjälp om du behöver tips på hur man söker information eller kanske vill ha förslag på en bra bok. På biblioteket jobbar också Lisa Larsson som är biblioteksassistent. Du är alltid välkommen att fråga om det är något du undrar över. Oftast hittar du mig eller Lisa i bibliotekets informationsdisk eller i arbetsrummet som ligger längst inne i biblioteket, i knäpptysta rummet. Du kan också maila till mig så svarar jag så fort jag kan!

Biblioteket ligger i B-husets entréplan och är öppet 8-16 måndag, onsdag och torsdag samt 8-15 tisdag och fredag under läsåret. Här finns över 10 000 faktaböcker, skönlitteratur, ljudböcker och olika tidskrifter och tidningar.
För dig med läs- och skrivsvårigheter finns möjlighet att ladda ner talböcker från MTM:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Välkomna!


 

Biblioteket har två bokcirklar. En bokcirkel för gymnasieelever och en bokcirkel för invandrarkvinnor som studerar på Komvux eller SFI. Om du är intresserad av att bara med i någon av bokcirklarna kontakta gärna biblioteket.

:


Biblioteket är fyllt med nya böcker både för fritidsläsning och skolarbeten. Vi ser fram emot att träffa både gamla och nya elever.

Gilla oss gärna på Facebook för att få de senaste uppdateringarna från biblioteket:

S:t Eskils gymnasium/Komvux biblioteklänk till annan webbplats

Bokblogg

Biblioteket har precis startat en bokblogg. Är DU intresserad av att skriva boktips eller bokvarningar? Kontakta i så fall biblioteket via mail eller ett besök. Du får också gärna komma med förslag på vad vi ska skriva om i bloggen.

 http://eskilsbokblogg.blogspot.com/länk till annan webbplats

 

Biblioteket består nu av tre rum där man kan grupparbeta, använda datorer eller varför inte sitta i en fåtölj och läsa? I stora salen får man prata och grupparbeta. I bibliotekets två innersta rum skall det vara tyst och lugnt så att man kan läsa och plugga ifred. Kom gärna förbi och titta.

 

Biblioteket


Biblioteket

 Foto Dennis Robert Meng

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

S:t Eskils gymnasium
Öppettider

Expedition A-hus kl. 08.00-16.30
Lunchstängt kl. 12.30-13.15

Besöksadress

Smedjegatan 3-5, Eskilstuna

Postadress

S:t Eskils gymnasium
Smedjegatan 3-5
631 86 Eskilstuna