MENY
Eskilstuna kommun

Inriktning Musik

Estetiska programmet Musik S:t Eskils gymnasium

Ditt stora intresse är musik. Du kanske sjunger, spelar eller gillar att komponera musik. Samtidigt vill du kunna studera vidare inom ditt intresse eller välja bland högskolans utbildningar.

På Arts & Performance Musik får du oändligt med möjligheter att utveckla alla dina musikaliska förmågor inom den klassiska och afroamerikanska musiktraditionen.
Här får du tillsammans med dina klasskompisar jobba med produktioner, offentliga konserter och öva på att möta en publik. Vi sätter bland annat upp en musikal på Eskilstuna teater.

Vi har väl utrustade lokaler med ensemble- och övningsrum, konsertlokal och inspelningsstudios som du får använda under skoltid.
Samtidigt förbereds du för vidare studier på högskola och universitet inom det samhällsvetenskapliga, humanistiska eller konstnärliga området.

För dig som

har ett stort musikaliskt intresse och vill utveckla din kreativa sida. Samtidigt för dig som vill du läsa ett högskoleförberedande program.

Du läser

Ensemble, körsång, musiklära, gehör, musikproduktion, enskilda lektioner på ditt instrument/
sång samt bruksinstrument piano eller gitarr.

Det här kan du jobba med

Här får du förutsättningarna för att fortsätta utvecklas inom musiken som lärare, musikproducent eller artist. Utbildningen ger dig också bred behörighet till studier för att bli ekonom, jurist, sjuksköterska, psykolog, socionom, sjukgymnast med mera.

Studiebesök för dig som går i årskurs 9

Vi lärare och elever på musikestet vill gärna dela med oss och berätta om hur det är att studera här: Genom att besöka oss får du med egna ögon se och uppleva hur en skoldag kan se ut. Du får följa med på lektioner, delta i aktuella aktiviteter, äta lunch i skolans matsal, en guidad tur i våra lokaler och givetvis tillfälle att ställa frågor. 

För att kunna fördela antalet besökare och ge dig en väl planerad dag hos oss, vill vi att du anmäler ditt besök genom att skicka ett mail till vår kontaktperson

Kontakt

Mattias Borgh, musiklärare 072-146 45 44 mattias.borgh@eskilstuna.se

Claes Fall, musiklärare 070-086 20 77 claes.fall@eskilstuna.se

Anette Bäckström, studie- och yrkesvägledare 072-977 76 40
anette.backstrom@eskilstuna.se

Pelle Marklund, biträdande rektor 070-340 20 39
pelle.marklund@eskilstuna.se

Examensmål Estetiska programmetlänk till annan webbplats

Poängplan Estetiska programmet Musik

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

S:t Eskils gymnasium
Öppettider

Expedition A-hus kl. 08.00-16.30
Lunchstängt kl. 12.30-13.15

Besöksadress

Smedjegatan 3-5, Eskilstuna

Postadress

S:t Eskils gymnasium
Smedjegatan 3-5
631 86 Eskilstuna