MENY
Eskilstuna kommun

Inriktning Dans

Dansa dig igenom gymnasiet!

Om du gillar att dansa, utveckla din kroppsmedvetenhet och samtidigt få en gedigen högskoleförberedande utbildning har du kommit rätt. Här ger vi dig en gymnasietid utöver det vanliga.

Du behöver inga förkunskaper för att trivas på Arts & Performance Dans, men du tycker det är kul att dansa. Du gillar att träna och att svettas och du får bygga upp din hälsa, fysik och personlighet. Vid din sida har du en utbildad danslärare under minst 12 timmar i veckan.
Genom en digital loggbok dokumenterar vi ditt arbete och ger dig verktyg för att utvecklas.

Under dina tre år kommer du att hitta din personliga stil och du ges de förutsättningar som krävs för att kunna gå vidare till en högre utbildning.
Tillsammans med dina klasskompisar sätter ni upp minst tre större föreställningar per år och gör egna koreografier.

Dans är ett internationellt språk som kan ta dig utomlands. Flera av våra elever har pluggat vidare och dansar idag i New York, Los Angeles, på balettakademin eller Dans och Cirkushögskolan.

Studiebesök för dig som går i årskurs 9

Vi lärare och elever på dansestet vill gärna dela med oss och berätta om hur det är att studera här: Genom att besöka oss får du med egna ögon se och uppleva hur en skoldag kan se ut. Du får följa med på lektioner, delta i aktuella aktiviteter, äta lunch i skolans matsal, en guidad tur i våra lokaler och givetvis tillfälle att ställa frågor.

För att kunna fördela antalet besökare och ge dig en väl planerad dag hos oss, vill vi att du anmäler ditt besök genom att skicka ett mail till vår kontaktperson.

För dig som

Du vill läsa ett högskoleförberedande program, men samtidigt få stort utrymme för att utvecklas som dansare. Du gillar också att träna och röra på dig.

Exempel på kurser du läser

Dansgestaltning, dansteknik, repertoar, koreografi.

Det här kan du jobba med

Här får du förutsättningarna för att fortsätta utvecklas inom dansen som pedagog, koreograf eller professionell dansare. Utbildningen ger dig också bred behörighet till högre studier inom det samhällsvetenskapliga, humanistiska eller konstnärliga området.

Kontakt

Sofia Blomquist, danslärare 070-086 20 75
sofia.blomquist@eskilstuna.se

Anette Bäckström, studie- och yrkesvägledare 072-977 76 40
anette.backstrom@eskilstuna.se

Pelle Marklund, biträdande rektor 070-340 20 39
pelle.marklund@eskilstuna.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

S:t Eskils gymnasium
Öppettider

Expedition A-hus kl. 08.00-16.30
Lunchstängt kl. 12.30-13.15

Besöksadress

Smedjegatan 3-5, Eskilstuna

Postadress

S:t Eskils gymnasium
Smedjegatan 3-5
631 86 Eskilstuna