MENY
Eskilstuna kommun

Om oss

S:t Eskils gymnasium – samhällsengagemang och kultur

Som student på S:t Eskils gymnasium har du tillgång till välfungerande lokaler och välutbildad personal – allt för att göra din gymnasietid så bra som möjligt. Vi har en öppen och tillåtande atmosfär, som gör att eleverna känner sig trygga. Samhällsengagemang och kultur är viktigt på skolan. Vi har varje läsår en rad olika aktiviteter där vi uppmärksammar dagsaktuella frågor via externa föreläsare, intressanta studiebesök och samarbeten med olika organisationer.

Studier eller arbetsliv? Här får du båda

Vi vill att undervisningen ska vara så verklighetsanknuten som möjligt. Därför samarbetar vi med en rad olika företag och myndigheter och du kan från dem få uppdrag som du arbetar med i skolan. Arbetsplatsförlagd utbildning ingår på alla våra yrkesprogram. Där får du delar av din utbildning på ett företag eller inom en myndighet. Även du som går en högskoleförberedande utbildning har vissa myndighetskontakter.

Eleverna som läser frisör och hälsa & kroppsvård undervisas i egna salonger där de tar emot kunder på skolan. Du kan läsa de meritkurser du behöver för fortsatta studier efter gymnasiet och kan läsa språk så som tyska, spanska, franska, finska och arabiska. Vi har stora variationer på vår undervisning, allt från klassisk undervisning i form av föreläsningar, till temaarbeten, rollspel och ämnesintegrering.

Afrika, USA, IB och FN-certifiering – snacka om skola i världen!

Det internationella arbetet är viktigt på skolan och det syns inte bara i olika kurser, utan även i många aktiviteter som sker på skolan. Under din gymnasietid har du stora möjligheter att delta i något av våra utbyten. Vi har bland annat ett spännande utbyte med en skola i Gambia. Intresset för detta utbyte är stort på skolan och vi har en elevstyrd västafrikaförening som aktivt för utbytet framåt.

Alla elever som läser ett modernt språk under alla tre gymnasieår, avslutar sina studier med en resa till Tyskland, Spanien eller Frankrike. Vi har elever som åker på utlandspraktik, studieresor, utbyte med USA och mycket mer.
Vårt internationella engagemang har medfört att vi är certifierade som en FN-skola. Vi arbetar med FN- och EU-rollspel, välgörenhetskonserter och andra evenemang.


På skolan har vi även en internationell utbildning, kallad IB, International Baccalaureate. Det är en internationell utbildning som finns över hela världen och där undervisningen sker på engelska. IB-utbildningen räknas som en av de bättre i världen, och eleverna presterar väl över världsgenomsnittet år efter år.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

S:t Eskils gymnasium
Öppettider

Expedition A-hus kl. 08.00-16.30
Lunchstängt kl. 12.30-13.15

Besöksadress

Smedjegatan 3-5, Eskilstuna

Postadress

S:t Eskils gymnasium
Smedjegatan 3-5
631 86 Eskilstuna