MENY
Eskilstuna kommun

Om oss

Våra arbetsformer

På programmet tränar du dig i yrket under verkliga förhållanden tillsammans med andra. Du får lära dig att samarbeta och möta kunder och gäster. Teori och praktik knyts ihop. Du tränar dig i att vara flexibel, lyhörd och att möta kunders och gästers olika behov.

Vår egen restaurang gör att du kommer närmare verkligheten

Här kan alla boka bord. Eleverna är med och driver vår restaurang där vi lagar mat, bakar och serverar både lunch och middag.

Restaurang Rinman är skolans övningsrestaurang där elever på Restaurang- och livsmedelsprogrammet får praktisera sina nyvunna färdigheter och kunskaper i skarpt "läge".  

Livs
Internationalisering

Vi  samarbetar med andra länder och skolor med utbyten och praktik. De länder vi samarbetar med är Frankrike, Tjeckien, England och Spanien. Utvalda elever får möjlighet att prova på hur det är att arbeta i ett annat land med annan matkultur. Vi tar även emot elever från dessa länder som arbetar med oss på skolan, det utecklar språkkunskapen och ger eleverna insikt i ett annat lands erfarenhet av kok-konsten.  

Nobelmiddagen

Under flera år har elever från vårt program varit med och serverat på Nobelmiddagen. Där ställs det mycket höga krav och uttagningen är tuff. Erfarenheten och diplomet eleven erhåller härifrån blir en väldigt bra referens senare i livet.  

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rinmangymnasiet
Öppettider

Receptionen Hus 1
måndag-torsdag kl. 08.00-15.00
fredag kl. 09.00-15.00

Postadress

Rinmangymnasiet Eskilstuna kommun
631 86 Eskilstuna