MENY
Eskilstuna kommun

Naturvetenskapsprogrammet NA

Här hittar du våra poängplaner Klicka här

Naturvetenskapsprogrammet (NA)  är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet har du goda kunskaper för högskolestudier inom främst naturvetenskap, matematik och teknik men även inom andra områden.

På naturvetenskapsprogrammet  läser du matematik, biologi, fysik och kemi, men även samhällsvetenskapliga ämnen och språk. Inom programmet finns två inriktningar, en riktning mot samhällskunskap (NASA) och en inriktning mot naturvetenskap (NANA).

De flesta lektioner och laborationer sker i skolans hus 1, vi är ca 250 elever som läser på  naturvetenskapsprogrammet . Lokalerna är välutrustade med bland annat flera laborationssalar som är anpassade för varje enskilt naturvetenskapligt ämne.

Eftersom IT är en naturlig del i den pedagogiska verksamheten får alla elever på NA låna en egen bärbar dator under hela gymnasietiden.

Naturvetenskapsprogrammet kräver god studievana och kunskap om och intresse för de naturvetenskapliga ämnena.

Om du går i årskurs 9 och är nyfiken och vill veta mer om hur det är att gå på naturvetenskapsrogrammet är du välkommen att besöka programmet och skolan under en dag. Du blir då omhändertagen av en lärare och en elev i en klass, och får vara med på lektioner, laborationer och andra aktiviteter. Tag kontakt med din studievägledare.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rinmangymnasiet
Öppettider

Receptionen Hus 1
måndag-torsdag kl. 08.00-15.00
fredag kl. 09.00-15.00

Postadress

Rinmangymnasiet Eskilstuna kommun
631 86 Eskilstuna

Anette Fogelberg
Biträdande rektor
Helena Medin
Studie- & yrkesvägledare. Ansvar för: TE, NA, IN, IMYRKIN, T4