MENY
Eskilstuna kommun

Industritekniska programmet IN

Här hittar du våra poängplaner Klicka här

Industritekniskaprogrammet i Eskilstuna är ett av de mest populära i Sverige. Orsaken till att så många söker sig hit beror på hög kvalitet, en spännande utveckling och de goda möjligheterna till anställning efter avslutade studier 

På Industritekniska programmet går ca 70 elever, första året läser du gemensamma kurser. Inför år två väljer du en av våra två inriktningar: 

  • Produkt och maskinteknik
  • Svetsteknik

Det här är programmet för dig som vill jobba praktiskt. Utbildningen är en renodlad yrkesutbildning som förbereder dig för olika jobb inom industrin. Du läser produktionsteknik och om olika materials egenskaper och får lära dig att hantera både manuella och avancerade programmerbara maskiner. Inriktningen svetsteknik ger dig kunskap i svetsyrket och du lär dig olika svetstekniker. På inriktningen produkt- och maskinteknik lär du dig hantera verktyg och avancerad industriell utrustning. Under dina tre år har du 15 veckors praktik.

På industritekniska programmet jobbar vi praktiskt. Redan i årskurs 1 får du och dina klasskompisar ta itu med en verklig utmaning: bygga en crosscart i skolans verkstad. Projektet upptar en stor del av arbetet första året och här möts olika karaktärsämnen såsom svets, produktionskunskap och materialkunskap. Vi är stolta över att vara Teknikcollege vilket bland annat innebär ett tätt samarbete med det lokala näringslivet. Vi jobbar också hårt med att integrera de gymnasiegemensamma ämnena såsom svenska och matematik i projektarbetet för att skapa en röd tråd genom hela programmet.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rinmangymnasiet
Öppettider

Receptionen Hus 1
måndag-torsdag kl. 08.00-15.00
fredag kl. 09.00-15.00

Postadress

Rinmangymnasiet Eskilstuna kommun
631 86 Eskilstuna

Helena Medin
Studie- & yrkesvägledare. Ansvar för: TE, NA, IN, IMYRKIN, T4