MENY
Eskilstuna kommun

Inriktningar

Rekarnegymnasiet utbildar inom två inriktningar

VVS

Den här inriktningen förbereder dig för ett jobb som VVS-montör, det som vi brukar kalla rörmokare. Idag finns stort behov av rörmokare och en stor del av utbildningen är förlagd på något företag.

Som VVS-montör jobbar du med värme-, vatten- och avloppsanläggningar både i villor, fastigheter och på industrier. Du får lära dig installera handfat, wc-stolar, dra ledningar för vatten och installera varmvattenberedare.
Service och underhåll av befintliga system ingår också i arbetsuppgifterna, du blir expert på värme och vatten.

Poängplan för inriktningen

Exempel på yrken efter utbildningen:

  • Industrirörsmontör
  • Isoleringsmontör
  • VVS-montör

Kyl- och värmepumpsteknik

Som kylmontör blir du expert på installation och underhåll av kyl- och frysanläggningar och system som reglerar inomhusklimat i fastigheter.

Idag har många fastigheter avancerade system för att reglera inomhusklimat. Livsmedelsbutiker har kyl- och frysdiskar som behöver underhåll. Luftkonditionering hittar du i alla slags fordon och i många byggnader. Ditt jobb är att både reparera, installera och serva dessa system.

Poängplan för inriktningen

De kurser du läser

inom programfördjupningen kan som på alla yrkesprogram leda till en yrkesutgång. Det betyder att du efter examen ska vara anställningsbar inom valt område.
Efter utbildningen på Rekarnegymnasiet kommer du att vara anställningsbar som kylmontör. 

VVS- och fastighetsprogrammet ska liksom alla andra yrkesprogram ge eleven en grundläggande yrkesutbildning. Förutom den tekniska kunskapen, är till exempel förmågan att bemöta boende, kunder och entreprenörer viktig i alla programmets yrkesutgångar.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rekarnegymnasiet
Postadress

Rekarnegymnasiet
Krongatan 14
632 26 Eskilstuna

Kontakt

016-710 18 71 
Skicka e-post
016-12 37 44