MENY
Eskilstuna kommun

Det här ämnena läser du

Gymnasiegemensamma ämnen:

På ett yrkesförberedande program läser du 600 poäng gymnasiegemensamma ämnen. De ämnen som alla läser är Engelska, Historia, Idrott och hälsa, Matematik, Naturkunskap, Religionskunskap, Samhällskunskap och Svenska/Svenska som andraspråk.

Programgemensamma ämnen:

VVS- och fastighetsprogrammet på Rekarnegymnasiet finns två inriktningarlänk till annan webbplats som leder till olika yrken som till exempel kylmontör, vvs-montör, ventilationstekniker med mera beroende på om du vill vidareutbilda dig.

Ämnen som du läser som programgemensamma är:

Praktisk ellära, systemuppbuggnad, värmelära och verktygs- och materialhantering.

Programfördjupningar:

Vilka fördjupningskurserlänk till annan webbplats du läser beror på vilken inriktning du väljer. Vilka kurser du läser kan du se ovanstående länk eller se poängplanen för respektive inriktning här nedan.
VVSlänk till annan webbplats
Kyl- och värmepumpstekniklänk till annan webbplats

Gymnasiearbete:

På alla yrkesprogram och högskoleförberedande program inom gymnasiet ska eleverna genomföra ett gymnasiearbetelänk till annan webbplats. För att få en gymnasieexamen så måste eleven göra ett godkänt gymnasiearbete.

Det är med gymnasiearbetet eleven knyter ihop sina studier på programmet och visar att han eller hon är förberedd för yrkesliv eller högskolestudier.

Poängutrymmet för VVS- och Fastighetsprogrammet fördelar sig så här:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rekarnegymnasiet
Postadress

Rekarnegymnasiet
Krongatan 14
632 26 Eskilstuna

Kontakt

016-710 18 71 
Skicka e-post
016-12 37 44