MENY
Eskilstuna kommun

VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet är inriktat mot installation, service och underhåll av energitekniska anläggningar och system i fastigheter. Samtidigt ligger fokus på mötet med andra människor i yrkesutövningen. 

En stor del

av utbildningen sker i verkliga arbetslivet. Väljer du VVS-inriktningenöppnas i nytt fönster får du lära dig hantveket av det som vi till vardags kallar rörmokare. Du får både genom praktik och teori lära dig installera och reparera värme-, vatten- och avloppsanläggningar.

Som kyl- och värmepumpsteknikeröppnas i nytt fönster jobbar du mer med installation och service av till exempel kylanläggningar och luftkonditioneringar. I båda inriktningarna får du också grundläggande ellära.

VVS- och Fastighetsprogrammet

är ett nytt program på Rekarnegymnasiet, skapat tack vare en stark efterfrågan i branschen. Utbildningens båda inriktningar är lärlingsutbildningar vilket betyder en stor del praktik.

Vi samarbetar med Hahrska gymnasiet i Västerås där utbildningen är förlagd en dag i veckan under ditt första år.

I årskurs två och tre

är du lärling tre dagar i veckan på ditt företag. Din mentor följer dig genom utbildningen och ser till att du lär dig de moment som kursplanen kräver. Vissa moment framförallt inom arbetsmiljö och säkerhet, läser du på skolan. 

Nu finns en klass i varje årskurs

på skolan eftersom programmet startades hösten 2013. Klasserna består av 16 elever i varje årskurs och det är både pojkar och flickor på programmet.  

Här kan du se en film om VVS-programmet  som våra årskurs 3-elever gjort och medverkar i:

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rekarnegymnasiet
Postadress

Rekarnegymnasiet
Krongatan 14
632 26 Eskilstuna

Kontakt

016-710 18 71 
Skicka e-post
016-12 37 44

Sofia Rytterström
Biträdande rektor