MENY
Eskilstuna kommun

Beteendevetenskap med idrottsprofil

Utöva din idrott, utveckla ditt ledarskap

Beteendevetenskap med idrottsprofil är i grund och botten Samhällsvetenskapsprogrammets beteendevetenskapliga inriktning med möjlighet att utöva din idrott på skoltid. Idrotten ska vara kopplad till Riksidrottsförbundet.

Du får samma behörighet till högskolan som om du läser Samhällsvetenskapsprogrammet, men här får du också chansen att utveckla ditt idrottsintresse och din ledarskapsförmåga. Många av våra elever går ut som riktgt duktiga ledare.

Arbetssätt

Utbildningen är skräddarsydd för att du ska kunna satsa på både dina studier och din idrott. Här läser de elever som kombinerar sin idrott tillsammans med de elever som gillar friskvård, motion och är allmänt intresserade av träning och idrott.

Vi jobbar ämnesövergripande där de olika kurserna samverkar med varandra och genom praktiken får du möjligheten att leda idrottslektioner i grundskolan och utveckla din ledarskapsförmåga.

Efter skola

Idrottsprofilen är studieförberedande och de flesta väljer att studera vidare på högskolan. En del väljer att spinna vidare på idrottsprofieln och studera till sjukgymnast, dietist eller idrottslärare. Andra väljer spåret som samhällsvetenskapsprogrammet ger och väljer utbildningar som leder till yrken som till exempel polis, jurist eller ekonom.

För dig som

Du gillar idrott och träning. Antingen tävlar du på hög nivå eller utövar någon idrott kopplad till Riksidrottsförbundet på motionsnivå. Samtidigt vill du satsa på dina studier och ser högskolestudier som en naturlig väg att gå.

Exempel på kurser du läser

Pedagogiskt ledarskap, naturkunskap 2, humanistik, idrott och hälsa specialisering 1 och 2 samt samhällsvetenskaplig specialisering.

Det här kan du jobba med

Idrottslärare, sjukgymnast, ekonom eller jurist är exempel på vad våra elever utbildat sig till. Det samhällsvetenskapliga programmet öppnar vägen till en mängd utbildningar och yrken.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rekarnegymnasiet
Postadress

Rekarnegymnasiet
Krongatan 14
632 26 Eskilstuna

Kontakt

016-710 18 71 
Skicka e-post
016-12 37 44