MENY
Eskilstuna kommun

Introduktionsprogram

Nå dina mål och förebered dig för gymnasiet


INTRODUKTIONSPROGRAM är till för dig som saknar behörighet till gymnasiet. Här förbereds du för att komma in på något av de nationella programmen eller gå vidare ut i yrkeslivet.

På Rekarnegymnasiet erbjuds Yrkesintroduktionsprogrammet med tre olika inriktningar samt två icke sökbara introduktionsprogram: Individuellt alternativ och Språkintroduktion. Prata också med din studie- och yrkesvägledare.

Yrkesintroduktionsprogrammet - IMY

är en yrkesinriktad utbildning som leder till vidare studier på ett yrkesprogram eller förbereder dig för yrkeslivet. Programmet vänder sig till dig som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram.

På Rekarnegymnasiet väljer du mellan tre inriktningar:

  • Fordon och transport (IMYFT)
  • Bygg och anläggning (IMYBA)
  • Handel och administration (IMYHA)

Du följer en individuell studieplan där du bland annat läser de ämnen från grundskolan som du saknar betyg i. Du läser också hela eller delar av karaktärsämnen som tillhör den inriktning du valt.

Utbildningstiden varierar
på mellan ett till tre år beroende på dina mål, förutsättningar och behov. Du får en individuell studieplan.

Individuellt alternativ - IMA

är ett icke sökbart introduktionsprogram för dig som inte har godkänt betyg i flera grundskoleämnen eller för dig som helt enkelt saknar studiemotivation.

Här får du möjlighet
att läsa upp dina betyg i svenska, engelska och matematik, för att sedan gå vidare till Nationellt program eller Yrkesintroduktion. Arbetslivsorientering (praktik) ingår också.

Språkintroduktion - IMS

är ett icke sökbart introduktionsprogram för dig som har ett annat modersmål än svenska och är nyanländ till Sverige. Här läser du mycket svenska men också många andra ämnen för att förberedas för studier på Preparandutbildning, Nationellt program, Yrkesintroduktion eller annan utbildning, till exempel Komvux.

Utbildningstiden varierar
på mellan ett till tre år beroende på dina mål, förutsättningar och behov. Du får en individuell studieplan.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Du har nu hjälpt oss att förbättra eskilstuna.se.

Kontakt

Rekarnegymnasiet
Postadress

Rekarnegymnasiet
Krongatan 14
632 26 Eskilstuna

Kontakt

016-710 18 71 
Skicka e-post
016-12 37 44